Zachowanie doskonałego smaku i jakości produktów cukierniczych w dużej mierze zależy od tego, w czym takie jedzenie pieczemy. Dlatego bardzo ważnym jest, aby cukiernie i piekarnie zaopatrzyły się w dobre piece cukiernicze i odpowiednie akcesoria.

Najważniejszy jest dobry piec

piece cukierniczeObecnie dobre piece łączą w sobie idealnie równomierne wypiekanie, bogate wyposażenie oraz nowoczesny design. Właściciele małych i dużych cukierni oraz piekarni mogą wybierać spośród naprawdę szerokiej gamy odpowiednich dla nich urządzeń. Piece cukiernicze dostępne są w kilku rodzajach, wymiarach i różnią się między sobą niby niewielkimi, ale zmieniającymi cały wygląd detalami. Możemy znaleźć piece konwekcyjno-parowe, sterowane manualnie lub elektronicznie, wszystko w zależności od naszych potrzeb. Niektóre piece posiadają także dodatkowe opcje, takie jak nawilżanie oraz różną ilość półek. Najlepszym rozwiązaniem może okazać się dla wielu elektryczny piec modułowy. Pozwala on na kompletowanie pleców w sześciu różnych wymiarach z wysokimi lub niskimi komorami wypiekowymi. Taki piec jest niezawodny i bezpieczny w użytkowaniu, jest idealny dla cukierników, którzy łączą stosowanie tradycyjnych metod wypiekowych i wykorzystanie najnowszej technologii. Dzięki piecom modułowym otrzymujemy najwyższą jakość wypieków, a wszystko dzięki niezależnej regulacji ciepła i doskonałej izolacji termicznej. Wybierając odpowiedni piec dla siebie należy kierować się tym, czy potrzebujemy go do pieczenia większej ilości wypieków czy zdecydowanie zadowoli nas piec nieco mniejszy.

Zakup pieca, który spełniać będzie nasze wymagania to połowa sukcesu tworzenia dobrych i zapadających w pamięć wypieków, po które klienci będą często wracać. Otwarcie dobrego i dającego duże zyski biznesu łączy się nie tylko z wiedzą, ale i wyposażeniem oraz dostępnymi materiałami.